Blog

Jak vybrat nový gril?

26.02.2018 12:28

K horkému létu neodmyslitelně patří nejen čas strávený u vody, hřejivé doteky slunečních paprsků nebo osvěžující drinky, ale i grilování chutných lahůdek s rodinou či přáteli. Jestliže si chcete letní měsíce užít na maximum, bez funkčního grilu se jednoduše neobejdete. Jak si ale v současné nabídce vybrat ten správný, se kterým bude grilování doslova pohádka?

Nejdůležitější otázka: jaký typ grilu chcete?

Hned na samotném začátku byste si měli ujasnit, jaký typ grilu hledáte. Na trhu v současné době figurují následující typy:

  • elektrické grily
  • plynové grily
  • grily na dřevěné uhlí nebo brikety

Každý typ grilu má samozřejmě svá pro a proti. Pokud si nevíte rady, níže vám jednotlivé druhy blíže představíme - pak už možná budete mít jasno.

Chcete koupit zahradní gril za nejnižší možnou cenu? Pak navštivte katalog slev a výprodejů Slewik, který aktuálně obsahuje tisíce produktů v akci - https://www.slewik.com/cs/dum-zahrada-akce-levne-vyprodej/grily/

1. Elektrické grily

Elektrické grily jsou oblíbené pro svou skladnost a nenáročnost na prostředí - grilovat s nimi můžete jak v exteriéru, tak i v interiéru.  Důležité je mít po ruce zásuvku s elektřinou, protože bez té se v tomto případě neobejdete. Další výhodou je jejich nízká hmotnost, jsou praktické a skladné a brát si je s sebou můžete i na cesty.

2. Plynové grily

Plynový gril ocení především ti, kteří chtějí grilovat snadno, rychle a bez nutnosti „špinavé práce“ - tím máme na mysli nutnost podpalu briket nebo uhlí. U plynového grilu zkrátka jen jednoduše otočíte knoflíkem a gril je během pár minut k dispozici. Nutno dodat, že ke grilování potřebujete nádobu s propan butanem.

3. Grily na dřevěné uhlí nebo brikety

Kdo chce grilování se vším všudy - tedy i s tou „špinavou prací“, vůní kouře a nezaměnitelnou atmosférou připomínající táborák, ten by měl vsadit na gril na dřevěné uhlí nebo brikety. Patří mezi nejoblíbenější a to nejen díky již zmíněné chuti, ale i ceně a dostupnosti. Samozřejmostí je rozdělání ohně a jeho udržování po celou dobu grilování, což bude čistě ve vaší režii.

A co cena?

Je pro vás při rozhodování důležitá i pořizovací cena? V tom případě zmíníme, že nejlevněji vychází grily na dřevěné uhlí či brikety. U těch počítejte s pořízením paliva, které je ale rovněž k dostání za pár korun. Střední cestou jsou elektrické grily, u kterých ale platíte za elektřinu. Ani tam se ale nejedná o horentní sumy. Nejdražším typem jsou plynové grily, u kterých platíte nejen vyšší peníze za samotný gril, ale i za propan butanové lahve.

 

Můj první outoorový příspěvek

04.01.2013 12:05

Textové znění prvního příspěvku s tematikou outdooru a sportu.